به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، لیلا آقابابایی پژوهشگر و مدرس دانشگاه در گفتوگویی در خصوص استانداردهای یک غذای حلال گفت: آن چیزی که در استاندارد یک غذای سالم و حلال بیان شده، قوانین جهان پذیری میباشد که بر اساس الزامات دینی و برخی اشتراکات مذهبی در یک آیین نامهای تنظیم و بعنوان استاندارد حلال که سازمان همکاریهای اسلامی در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده به جامعهی اسلامی ارائه شده است.
وی افزود: ما با پژوهش در صنعت حلال شاهد این هستیم که مواد غذایی و دارویی بر اساس موازین شرعی و فقهی تهیه و استاندارد میشوند.
آقابابایی ضمن اشاره بر افزایش توسعه بکارگیری الزامات دینی در غذای حلال در سایر ملل بیان کرد: مردم سایر ملل علی رغم اینکه الزاماتی برای برخی قوانین فقهی در خوردن و آشامیدن خود نمیبینند، پژوهش در این موضوع نشان میدهد، فروشگاهها در خارج از کشور مشتریان غیر مسلمانی دارند که مشتاق تهیه مواد غذایی حلال میباشند چراکه این پسوند که برگرفته از قواعد دین اسلام است، بهداشت و سلامت غذا را برای مصرف کننده فراهم آورده است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز الزامات دینی در غذا و دارو بیش از پیش مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. بعنوان مثال موضوع ذبح شرعی و اجتناب از خوردن و آشامیدن برخی مواد غذایی که در قرآن کریم آمده است، به مرور دانشمندانی را در تحقیقات خود میبیند که شاید حتی مسلمان هم نباشند، اما نتایج یافتههای خود را بعنوان دستورالعمل خوراک بهداشتی و مناسب به جامعه علمی و بشری ارائه کرده اند.
این پژوهشگر و مدرس دانشگاه افزود: حکومتهای اسلامی به سرعت در حال توسعه تجارت مواد غذایی حلال و مشتقاتی نظیر؛ پوشاک حلال، توریسم حلال و ... میباشند که برنامه ریزی و تدوین دستورالعمل مناسب میتواند ظرفیت توسعه غذای حلال را بیش از گذشته در جهان ارتقاء دهد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: الزامات دینی و دستورالعملهای روشن ما در زمینه غذای سالم یک امتیاز از طرف دین برای جامعهی اسلامی و مسلمانان است و حکومتهای اسلامی میتوانند با دستورالعملها و آیین نامههای مناسب، توسعه الزامات دینی را در زمینهی غذای حلال به سایر ملل صادر کند.
منبع: میزان